- offroad
- Število prispevkov : 5
Registration date : 18/11/2011
rockstar energy bravo
Pon 2 Jul - 0:38
no da predstavim še jz mojo žvauco
zadeva je taka,za 250€ sm od frenda kupil piaggio bravo,kot nov,modre barve,le nekaj pikic na okvirju od peska,na njem pa gianeli fire. takrat je šel solidnih 55km/h( po gpsu).
no barva mi ni bila preveč ušeč, zato sem ga z dvokomponentno prebarvu na rumeno in črno,morm rečt da mi je ušeč (kar je edino važno,drugi pa naj si mislijo da je prišla pošta bmk.),v roke sem vzel cly in začel piliti izpušni kanal-dvignil sem ga za 1mm in poširil za 1.4 mm (oz. 0.7mm na vsako stran) popravil sem pretočne kanale in sicer le robove in sledi slabega odlitka. sedaj gre 60-65 realnih.
vendar se bojim da je pri dajanju cilindra na blok počil zgornji obroček in je nekje prijelo saj kaže take znake ( težko vžiga,malo kompresije, težko oz. sploh ne pride na obrate...) torej ju3 poberem cilinder dol in pogledam kaj je nastalo... v primeru da je prijelo enostavno zamenjam cilinder z drugim in ga napilim kot se zagre... rad bi pa še malo dvignil kote torej podlagal cilinder... sam sem bol v tomosih in nevem koliko podložiti in bi bil res hvaležen komu če mi pove kakšni so org. koti izpuha in pretoka...
slike pridejo ju3!

no barva mi ni bila preveč ušeč, zato sem ga z dvokomponentno prebarvu na rumeno in črno,morm rečt da mi je ušeč (kar je edino važno,drugi pa naj si mislijo da je prišla pošta bmk.),v roke sem vzel cly in začel piliti izpušni kanal-dvignil sem ga za 1mm in poširil za 1.4 mm (oz. 0.7mm na vsako stran) popravil sem pretočne kanale in sicer le robove in sledi slabega odlitka. sedaj gre 60-65 realnih.
vendar se bojim da je pri dajanju cilindra na blok počil zgornji obroček in je nekje prijelo saj kaže take znake ( težko vžiga,malo kompresije, težko oz. sploh ne pride na obrate...) torej ju3 poberem cilinder dol in pogledam kaj je nastalo... v primeru da je prijelo enostavno zamenjam cilinder z drugim in ga napilim kot se zagre... rad bi pa še malo dvignil kote torej podlagal cilinder... sam sem bol v tomosih in nevem koliko podložiti in bi bil res hvaležen komu če mi pove kakšni so org. koti izpuha in pretoka...
slike pridejo ju3!

- offroad
Re: rockstar energy bravo
Tor 3 Jul - 23:17
imam nekaj vprašanj... prosim naj mi nekdo pomaga...
kako naj dodam sliko ( če se da brez drugih strani npr. imageshack) ?
kje na internetu naj kupim kit?
[You must be registered and logged in to see this link.] je probu kdo tole? ali kakšen drugi 50cc kit?
kako naj dodam sliko ( če se da brez drugih strani npr. imageshack) ?
kje na internetu naj kupim kit?
[You must be registered and logged in to see this link.] je probu kdo tole? ali kakšen drugi 50cc kit?
- repansk077
- Število prispevkov : 122
Registration date : 17/03/2012
Sre 4 Jul - 0:56
mop shop
jmpb
cilinder.si
pa kup si 65ccm kit, ne pa 50ccm. lp!
jmpb
cilinder.si
pa kup si 65ccm kit, ne pa 50ccm. lp!
- yamaha15.....
- Število prispevkov : 538
Registration date : 04/06/2011
Sre 4 Jul - 8:23
Saj mas na vrhu strani za slike. Samo izberes datoteko in pol kopiras link. Za tist kit bos mogu pretocne varit ali zalivat. Tisti kit je pa kitajc in nebi vedu kok se obnese. Das 30€ vec pa mas kit tapravi.Se najbols da na skuterist.si kupis malossi kit 65. Majo ga bol pocen kot pa bi z postnino prsu use skup iz jmpb ali mopshop. Cilinder.si ma pa za skor 40€ drazji ta kit. Pa na skuteristu ga mors poklicat ker tega nima na spletni strani.
- offroad
Sre 4 Jul - 12:44
malossi 65 gre na org bloke sploh? če so dodatni kanali za naredit v bloke mi to ni problem amak vrat gre 100% v bloke?
kolikor sem bral na tomos forumu skuterist rabi veliko časa da sploh pošlje dele tko da sem malo skeptičen glede naročanja iz njihovih strani...
kolikor sem bral na tomos forumu skuterist rabi veliko časa da sploh pošlje dele tko da sem malo skeptičen glede naročanja iz njihovih strani...
- ciao riderČlan
- Število prispevkov : 358
Registration date : 19/07/2010
Sre 4 Jul - 13:03
gre gre 43 še gre 46 negre več glede časa, skuterist rabi okolo 10 dni cilinder pa 2-3
- yamaha15.....
Sre 4 Jul - 14:04
43 gre se gor brez rezkanja blokov. 46 bi pa ze rabu rezkat. Jst na skuteristu nikol nism 10 dni caku. Sploh pa se gre glede na dobavitelja.
- offroad
Ned 19 Avg - 0:41
da pobrišem prah iz teme...slik ni bilo ker je biu v popravilu
bravo gre zdej enih 75km/h...gor je mallosi 65 in porihtani bloki(karter,kanali)
zanima me kaj se bolje obnese gianelli fire ali excel? ju3 slikam kakšen je sedaj

zanima me kaj se bolje obnese gianelli fire ali excel? ju3 slikam kakšen je sedaj

- yamaha15.....
Ned 19 Avg - 8:30
excel ma moč po celem območju obratov in pri malossiju 65 kar cuka z nizkih če daš preveč gasa ko spelješ.
fire je pa zanč na nizkih sam vleče nekje od sredine naprej.
fire je pa zanč na nizkih sam vleče nekje od sredine naprej.
- MXciao
- Število prispevkov : 301
Registration date : 11/10/2011
Ned 19 Avg - 21:51
- yamaha15.....
Ned 19 Avg - 22:29
Jaz ti prodam excela če te zanima. Meni se je na malossiju odlično obnesel, dokler je laufal......
Lahko pa se en dan prpelem do tebe pa sprobaš oba izpuha, fire in excel.
- MXciao
Pon 20 Avg - 1:23
yamaha15 je napisal/a:Jaz ti prodam excela če te zanima. Meni se je na malossiju odlično obnesel, dokler je laufal......
Pol se pa se pr men ustavi

- offroad
Čet 23 Avg - 23:08
no sm ugotovu d tisti excel res vleče samo do srednje visokih obatov...fire pa tam šele popzdi* tko da ostaja kr fire gor.
za predstavo...
končna z excelom 61kmh po števcu od skuterja
končna z fire-om 75 po gpsu...
za predstavo...
končna z excelom 61kmh po števcu od skuterja
končna z fire-om 75 po gpsu...
- MXciao
Čet 23 Avg - 23:21
eheh, drgac tisto je gianelli mega!
- yamaha15.....
Pet 24 Avg - 9:01
A namest excela je mega? Ker excel se na levo stran montira. Obstajale so pa tri verzije. Dve za na desno in ena za na levo. Najbolsi je baje ta za na levo usaj tko sm prebral.
- MXciao
Pet 24 Avg - 10:30
Ne, ne mega ker je cist identicna k tista na slikah od nejca.