Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LMC-legale

+13
Bit
lalix
jaka-dovjak
The Boss
repansk077
yamaha15
MXciao
Laura 69
jure-ciao
medo_the_biker
CiaoNinja
rokkokot
TIM DEKLEVA
17 posters
 :: Moj moped
Go down
TIM DEKLEVA
TIM DEKLEVA
Število prispevkov : 203
Registration date : 01/07/2011

LMC-legale Empty Re: LMC-legale

Čet 5 Jul - 0:26
lepo!
rokkokot
rokkokot
Število prispevkov : 437
Registration date : 22/05/2012

Čet 19 Jul - 22:59
Lep lep, lepa siva barva... Samo sedež bo pa treba zamenjat Very Happy
CiaoNinja
CiaoNinja
Število prispevkov : 15
Registration date : 02/08/2012

Ned 19 Avg - 0:10
hmmm,to bo pa lepo za vidt na cesti Twisted Evil
medo_the_biker
Član
Član
Število prispevkov : 28
Registration date : 23/09/2010

Čet 23 Avg - 17:46
imam eno uprašanje, ali je veliko dela z prilagajanjem ležajev da pašejo vilce na čaota?

lp marko
jure-ciao
Število prispevkov : 89
Registration date : 02/06/2012

Čet 23 Avg - 19:22
Sploh ni treba nic predelat.
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin
Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010

Čet 23 Avg - 21:18
Živjo.To da ni potrebno predelati in da stvar deluje pravilno ne bo držalo,vsaj pri mojem ovirju in vilicah,ne vem pa kako naredijo ostali.Jaz imam od Ciao-ta samo spodnjo ležajno šalco vse ostalo je od Tomosa (A3M).Zgornjo ležajno šalco (Tomos) moraš postružiti,da paše v okvir,na križu vilic so Tomos ležaji (na osi križa) in komplet Tomosovi ležajnih krogljic (imajo večjo površino naleganja kot piaggio).Če hočeš da ima motor dobre vozne lastnost morah Srajšati krake vilic za 40mm,sicer so originalne predolge.Vidim,da moram dodat kakšno sliko,srdaj ko je že nekaj časa končan in v uporabi.
MXciao
MXciao
Število prispevkov : 301
Registration date : 11/10/2011

Čet 23 Avg - 23:23
Laura 69 je napisal/a:Živjo.To da ni potrebno predelati in da stvar deluje pravilno ne bo držalo,vsaj pri mojem ovirju in vilicah,ne vem pa kako naredijo ostali.Jaz imam od Ciao-ta samo spodnjo ležajno šalco vse ostalo je od Tomosa (A3M).Zgornjo ležajno šalco (Tomos) moraš postružiti,da paše v okvir,na križu vilic so Tomos ležaji (na osi križa) in komplet Tomosovi ležajnih krogljic (imajo večjo površino naleganja kot piaggio).Če hočeš da ima motor dobre vozne lastnost morah Srajšati krake vilic za 40mm,sicer so originalne predolge.Vidim,da moram dodat kakšno sliko,srdaj ko je že nekaj časa končan in v uporabi.

Slike, ja! huuhuu
yamaha15
.....
.....
Število prispevkov : 538
Registration date : 04/06/2011

Pet 24 Avg - 9:13
Jaz nisem rabil popolnoma nic predelat.
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Ned 9 Sep - 23:06
Žal nisem nič slikal razen ti dve sliki By Bit Sever na relaciji Adlešiči (Kolpa)-Ljuljana in Lj.-Trebnje.Ker nisem bil zadovolje z rasporeditvijo teže,sem predelal sedež,ki sem ga nagnil za 8-10 stopinj naprej in montiral krmilo od city bike kolesa (ima nastavljivo fajfo).Kljub temu,da sem imel polne bočne torbe,sem imal dovolj oprijema na prednjem kolesu tudi za kakšen hitrejši ovinek.Vem,da kompliciram,samo originalna pozicija na Ciau mi ne odgovarja,enostavno ima preveč teže na zadnjem kolesu.
[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazadnje urejal/a Laura 69 Ned 28 Okt - 1:32; skupaj popravljeno 1 krat
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Ned 28 Okt - 1:14
Moja dobra stara Olympia 43,ki sem jo dobil že rabljeno in jo vozil 3 sezone je začela popuščati.Ker Ciaota uporabljam vsak dan sem se odločil za nov kit Olympia 43.Danes sem začel z predelavo,tako,da bo imel nov kit enake dodelave kot stari.Začel sem z odpravljanjem tovarniških grobosti,ki nikakor niso sprejemljive za dobro delovanje motorja.

Danes sem prilagodil in spoliral komp.prostor,dodelal bat in na grobo obdelal izpušni kanal.

Kanali cilindra so kar lepo odliti tako,da bom imel pri obdelavi kanalov malo manj dela kot ponavadi,vse eno pa bom moral pretoke uskladiti z sesanjem,tako da pridobim nekaj moči na srednjih obratih in obvezno prilagoditi kompr.razmerje,ki je v originalni verziji pretirano,kot pri ostalih kitih,ki jih poznam.

Čaka me še kar nekaj dela,me pa že sedaj zanima kakšna bo razlika v moči,med staro izrabljeno in novo Olympio,najtežje se bo zadrževat v fazi utekanja Smile

Nazadnje urejal/a Laura 69 Pon 4 Feb - 23:11; skupaj popravljeno 3 krat
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Sre 31 Okt - 23:47
Ker so prazniki sem se spet spravil malo praskat po kanalih,tako,da so glede na meritve kanali narejeni kot sem hotel.Izpoplniti moram še nekaj malenkosti na bloku motorja in glavni gredi.

Se nadaljuje Smile

Nazadnje urejal/a Laura 69 Pon 4 Feb - 23:28; skupaj popravljeno 3 krat
rokkokot
rokkokot

Čet 1 Nov - 8:34
Message reputation : 0% (1 vote)
Hudo Very Happy kolk je to ene natancnosti...
Kaj je pa to, ko si nekaj oznaceval magnet?
yamaha15
.....
.....
Število prispevkov : 538
Registration date : 04/06/2011

Čet 1 Nov - 11:50
Za mert kote kanalov.
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Čet 1 Nov - 13:12
Tisto je kotomer z katerim določiš kote kanalov in jih kasneje prilagodiš,glede na željene obrate oz na namen uporabe motorja.Na bat si pa označim razdalje med kanali,da lažje popravim simetrijo.Ta mašinca bo nekaj med "turejem" in "racerjom",italjani temu rečejo "strada",se pravi nekaj kar je uporabno,če te pa prime,da bi šlo malo hitreje se pa temu ne upira.
repansk077
repansk077
Število prispevkov : 122
Registration date : 17/03/2012

Čet 1 Nov - 13:23
laura, zelo lepo, bravo Twisted Evil
rokkokot
rokkokot

Čet 1 Nov - 21:19
Laura 69 je napisal/a:Tisto je kotomer z katerim določiš kote kanalov in jih kasneje prilagodiš,glede na željene obrate oz na namen uporabe motorja.Na bat si pa označim razdalje med kanali,da lažje popravim simetrijo.Ta mašinca bo nekaj med "turejem" in "racerjom",italjani temu rečejo "strada",se pravi nekaj kar je uporabno,če te pa prime,da bi šlo malo hitreje se pa temu ne upira.
To pa je enga truda vloženga Smile jaz sem pa mislu da se to z kotnim metrom meri Very Happy hahah
MXciao
MXciao
Število prispevkov : 301
Registration date : 11/10/2011

Čet 1 Nov - 21:22
Very Happy jst ko sem prvic slisa za kote pretocnih kanalov in ostalih sem misli da se to miri kako je nagnjen kanal. hahahha Very Happy
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Ned 4 Nov - 23:10
Ker se mi ne mudi sem se odločil za predelavo ojnice,iz drsne puše na iglični ležaj 10 X 14 X 14,5.Drsna puša mi je sicer na prejšni Olympiji dobro služila,čeprav ni za kakšne večje obremenitve in obrate.Moram omenit,da so Piaggio-ve ojnice precej trde in težavne za obdelavo luknje,ki mora na toleranco pasati igličnemu ležaju.Ker sem že ravno delal in ker se mi ne mudi sem ojnico malo olajšal in spoliral,tako,da je sedaj vsaj podobna malo boljši ojnici.

Naslednja faza bo predelava gredi na delu sesanja,ker moram sesanje prilagoditi časom pretokov in bustov.

Nazadnje urejal/a Laura 69 Pon 4 Feb - 23:25; skupaj popravljeno 2 krat
rokkokot
rokkokot

Pon 5 Nov - 0:04
Super Very Happy
Si ze dobil tiste stojne od nejca ko sem mu jih dal?
Lp
The Boss
The Boss
Admin
Admin
Število prispevkov : 1848
Registration date : 03/02/2008

Pon 5 Nov - 13:19
že ja
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Čet 15 Nov - 23:34
Žal malo zamujam,ker imam v delu še eno Olympio.Ker je moja gred že v bloku,sem slikal gred našega člana,saj je identična moji,se pravi kopija moje mašince.Koti sesanja so prilagojeni Olympiji 43( malo dodelani) in površina sesalnega dela pobrušena ( ni polirana ) saj je originalna precej groba.

Sesalni kanal je narejen z povrtalom (rajbar) 13mm in je namenjen uporabi uplinjača Dellorto 13/13.Zaradi boljšega pretoka mešanice v blok,sem dodelal sesalno okno.Zaradi povečave sesalnega dela na 13mm,nastane na koncu sesalnega kanala moteča stopnička,ki zmes bencina in zraka ovira pri prehodu v blok,zato sem jo odstranil in ob enem oblikoval sesalno okno tako da mešanica čim lažje pride mimo sesalnega dela glavne gredi.

Nazadnje urejal/a Laura 69 Pon 4 Feb - 23:39; skupaj popravljeno 1 krat
rokkokot
rokkokot

Čet 6 Dec - 9:45
A je masinca ze fertik, se ze vozis? Smile
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Čet 6 Dec - 23:03
Žal,se z Olympio še ne vozim.Imam nekaj težav z 12V elektriko,nekako bom moral dobiti tisti element,ki omejuje max. voltažo,da mi nebo skurilo žarnic.Imam elektriko od Grilota z žmigavci in zavorno lučjo,z tem sem imel težave že na SI-ju.Danes mi je Matija narisal načrt in naredil spisek elementov,ki jih potrebujem za elertriko,ki bo omogočala napajanje led diod (zadnja luč in spredaj park luč).Drugače sama mešinca je sestavljena in čaka na elektronsko potporo za napajanje luči Very Happy
TIM DEKLEVA
TIM DEKLEVA
Število prispevkov : 203
Registration date : 01/07/2011

Čet 6 Dec - 23:34
js sm meu ledice z uporom pa usm pa jih je na pou skurl da so tko čist mal svetile Very Happy
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Čet 6 Dec - 23:48
TIM DEKLEVA je napisal/a:js sm meu ledice z uporom pa usm pa jih je na pou skurl da so tko čist mal svetile Very Happy
Žal ni prav enostavno,samo upor ne pomaga.Potrebuješ elektro element,ki izmenično elektriko spremija v enosmerno iz nato še balansiranje max,voltaže na 5-6V,dodaš lahko še kondezator,da na nizkih obratih ledice ne žmrkajo.Ko bo delalo (če bo) bom podrobneje opisal zadevo.Če bo delalo,si bom kasnje omislil še žmigavce na ledice. Very Happy
jaka-dovjak
jaka-dovjak
Število prispevkov : 16
Registration date : 18/02/2012

Pet 7 Dec - 13:25
probaj doma poiskat tisto Tomosovo škatlico z aluminjastim hladilnikom o kateri sva že enkrat govorila... ampak mislim da da tista od sebe 12 V, tako da nevem če ti bo kaj pomagalo. zanima me ali ima Grilo org. 12 ali 6 V napetost?
lalix
lalix
Število prispevkov : 115
Registration date : 05/06/2012

Pet 7 Dec - 16:48
ja sm navadne ledice prnetu na zico ud zadne luci pa dela k mora pa svet u nulo Very Happy
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Pet 7 Dec - 22:52
jaka-dovjak je napisal/a:probaj doma poiskat tisto Tomosovo škatlico z aluminjastim hladilnikom o kateri sva že enkrat govorila... ampak mislim da da tista od sebe 12 V, tako da nevem če ti bo kaj pomagalo. zanima me ali ima Grilo org. 12 ali 6 V napetost?
Ja, res bom potreboval tisto čarobno Tomosovo škatlico samo in upam,da je res za 12v elektriko,ker imam Grillo elektriko 12V(model z žmigavci in stop lučjo) oziroma mi je na volt metru pokazalo 18 V(brez balasta za 12V) na 3000-4000 rpm.Nadgraditi jo moram še z dodatno elektroniko,da bo vse OK.Moral bom še na pogovor z mojstri elektroničarji,ker imam tri plus izhode iz statorja,tako,da še ne vem kako bom to speljal.
Prvi poizkus (že pred nekaj leti)z Led zadno lučjo sem testiral na Tomos-Lauri,6V.Zaporedno sem vezal tri ledice 3,2V tako da sem dobil 9,6V,meritve na kočnih obratih na Lavri sem nameril 7,5-8V,torej bi moralo delati.Najprej sem mislil,da sem zadevo rešil,ker so ledice svetile,na prostem teku so malo žmrkale (kot stroboskop),ko sem dodal gas je normalno svetilo.Po treh dneh sem ugotovil,da zadnja luč ne dela.Odprem zadevo in zadnja od ledic je bila malo temnejše barve,stestiram vsako posebaj in ugotovim,da je temna ledica pregorela.Zamenjam pregoreno ledico in vse je bilo uredu naslednja 2 dneva nakar se zgodi enaka napaka.Kolega,ki je elektro mojster mi razloži,da imam izhodno elektriko izmenično,ledice pa potrebujelo enosmerno napajnje,ker že ime "dioda"pomeni da tok spušča samo v eno smer.Mislim,da bom z pomočjo elektronic mojstri zadevo rešil.
jaka-dovjak
jaka-dovjak

Tor 11 Dec - 22:33
Message reputation : 100% (1 vote)
imel sem podoben problem na mojem bivšem motorju... honda, na katero je bila dana elektrika naknadno je dajala na obeh plusih iz statorja okoli 38-45 V na 3/4 obratih. Takrat sem se tudi sam pozanimal o zadevi in jo na koncu rešil z reglejrem AC/DC, ki sem ga kupil v Velo centru v Črnučah (Tomos rezervni del; cena okoli 40€). paziti moraš le to, da boš kupil AC/DC regler, če imaš namen na moped montirati LED diode, saj se dobi tudi regler AC/AC!
preden pa sem ugotovil da je najlažje kupiti točno ta regler pa smo improvizirali iz doma narejenimi reglerji in "grecovimi" stiki... -> ne splača se Very Happy
glede same vezave tega reglerja pa ti priporočam da si ogledaš kakšno Tomosovo vezavo elektrike.
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Sre 12 Dec - 23:16
Hvala za info.a se mogoče spomniš kateri je bil AC/DC,mam pa CD od ac/dc,če kaj pomaga Very Happy.A je mogoče na 3 pine kot na sliki ali na enega?

Bit
Bit
Admin
Admin
Število prispevkov : 352
Registration date : 21/03/2010

Čet 13 Dec - 11:31
js mam tazgale.. Very Happy ce kej rabs ti ga prnesm

jaka-dovjak
jaka-dovjak

Čet 13 Dec - 15:04
tak kot si ga prikazal na sliki je najbrž Iskrin, od malo starejših modelov Smile. drugače pa je to ta zadeva.
Sedaj imajo Tomosi malo drugačen, najvrjetneje kitajski regler s 4 pini (pač pobereš le 3).
Izgleda pa takole:
V primeru da imaš namen na Ciata kdaj v prihodnosti montirati LED luči moraš biti pozoren na nalepko. Mislim da mora biti taka kot je ta. Slike vezave na samem Tomosu pa dobiš v nekaj dneh Smile
The Boss
The Boss
Admin
Admin
Število prispevkov : 1848
Registration date : 03/02/2008

Čet 13 Dec - 15:33
Message reputation : 0% (1 vote)
ah brezveze
peles se brez lamp pa je
ciao rider
ciao rider
Član
Član
Število prispevkov : 358
Registration date : 19/07/2010

Čet 13 Dec - 16:51
The Boss je napisal/a:ah brezveze
peles se brez lamp pa je
+1 Very Happy
LeSh
LeSh
Število prispevkov : 63
Registration date : 10/09/2012

Sre 19 Dec - 15:15
Ledice so res HUDA stvar - tkole pol to svet - usaj pr men! Fotke so delane učeri iz roke na kompaktnem canonu - bo treba Nikon + Stativ. Drgač pa model kaj nej ti rečem TOP motorček bo tole. Pa full mi je zakon k se res zlo poglobiš in potrudiš za usako stvar. Komi čakam da ga vidm

rokkokot
rokkokot

Sre 19 Dec - 15:37
uffff to pa je močno Very Happy
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Sre 19 Dec - 22:19
Message reputation : 100% (1 vote)
Točno takole bi rad imel,da sveti kot je treba,na živse mi gre tisti rumen zmazek na cesti,ki mi beži pred mopedom.
LeSh
LeSh

Čet 20 Dec - 8:25
Problem z LED je le ta, da ti znajo nasproti-vozeči blendati, ker je zadeva kar precej močna. Sem pa opazil, da ni več ene bojazni, recomo ko so me zmeraj izzsilli avtomobili, ki so se s strani vključevali na glavno cesto. Ker je spredaj svetila rumena berlivka, so mislili da si malo hitrejše kolo. Tu z ledicami pa kar vsi lepo počakajo, ker ne vedo točno kaj prihaja - v temi seveda. Tko da LED zakon
ciao_man
ciao_man
Število prispevkov : 170
Registration date : 27/04/2012

Čet 20 Dec - 16:54
LeSh je napisal/a:Problem z LED je le ta, da ti znajo nasproti-vozeči blendati, ker je zadeva kar precej močna. Sem pa opazil, da ni več ene bojazni, recomo ko so me zmeraj izzsilli avtomobili, ki so se s strani vključevali na glavno cesto. Ker je spredaj svetila rumena berlivka, so mislili da si malo hitrejše kolo. Tu z ledicami pa kar vsi lepo počakajo, ker ne vedo točno kaj prihaja - v temi seveda. Tko da LED zakon

js sm mislu da bi si naredu tak trak iz rdečih ledic uzadi na prtlažniku namest navadne lampe Smile
LeSh
LeSh

Ned 23 Dec - 19:09
Varianta je tudi da zadaj navtaš 5 luknjic v katere vstaviš ta-močne rdeče ledice z lečo. To mi zgleda tko full neat...

Drgač pa me zanima kaj si bo lura umislu. Recimo v bauhausu map eno guud varianto - LED modul k ma že hladilna rebra za ovajanje toplote. Lahko bi se ugradila recimo v neko drugo luč - predelat je treba parabolo. Je pa guud difuzna svetloba. Spredaj je leča tako postavljena da svetlobo razprši in ne targetira v piko. Zadeva stane tm cca 26€ - je pa 12V, kolko amperov vleče toka pa nevem napamet - vem da ko sem za mojga ciaota računal pride glih prav skupaj z zadno ledico tko da še ne počepne napetost. Jz mam namen nardit preko akumulatorja. - tko ko majo skuterji recimo.
Marinc
Član
Član
Število prispevkov : 344
Registration date : 17/04/2010

Ned 31 Mar - 11:40
LeSh je napisal/a:Ledice so res HUDA stvar - tkole pol to svet - usaj pr men! Fotke so delane učeri iz roke na kompaktnem canonu - bo treba Nikon + Stativ. Drgač pa model kaj nej ti rečem TOP motorček bo tole. Pa full mi je zakon k se res zlo poglobiš in potrudiš za usako stvar. Komi čakam da ga vidm

mene zanima ce bi lahko opisal kako se predela original luč na LED ?
LeSh
LeSh

Čet 18 Apr - 0:12
premočne ledice vs. promet nasproti = TEMA -- ker ti vsi blendajo, ker tole pa res sveti - sam v opozorilo - je treba tud mal v tej smeri razmišlat -- PEACE

ps.: natančen opis, ko bo cajt
ciao_man
ciao_man
Število prispevkov : 170
Registration date : 27/04/2012

Čet 18 Apr - 21:47
lepo lepo tole
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin

Sob 22 Jun - 15:36
Po dolgem času mi je uspelo nadgraditi mojega Ciao-ta in je sedaj po potrebi "Šlepar".Sama ideja o prikolici na eno kolo ni moja in izvira iz češke tovarne PAV41 iz začetka 60-tih let.Za enkrat je prikolica še v testni fazi in moram reči,da se je pri prvem obisku trgovine dobro izkazala.
Malo foto arhiva,od delavnice do ceste:

Meritve pred varjenjem oz. prilagoditve na 2 X Givi 45 kovčke

Uporabil sem Ciao-tove vilice in kolo medicinskega vozička

Detajle priklopa bom naknadno dokumentiral,uporabil sem pa volanski kardan Toyota,potrebujem še zadnjo luč,blatnik,varnostno verigo priklopa,gumo in zračnico (sedaj je polna guma).
Ciklistika je za enkrat dobra vendar razmišljam,da bi vzmetem pomagal oljni blažilec.Bom videli kaj bo na resnejših testiranjih,ker sam ne zmorem in potrebujem nekoga ki bo vozil moj moped,da bom lahko vsaj videl kaj se dogaja.Za enkrat čutim prikolico samo pri hitrosti do 15 km/h in ostrih zavojih,ko gre pa hitreje pa sploh ne vem da jo imam in panično pogledujem nazaj,če je še za menoj.Prazna prikolica ima dobro aerodinamiko in na končni hitrosti zgubim samo 2 km/h.
Trenutno stanje :

Sponsored content

Nazaj na vrh