Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

brajsek
Število prispevkov : 11
Registration date : 09/05/2012
16082012
Živjo vsem članom foruma ciao-racing-team .

Da razkrijem svojo plat zgodbe:)..

Da se malo predstavim Smile...

Sem Božo in prihajam iz malo večje vasi na Dolenjskem to je Trebnje, ki je med Ljubljano in Novim mesto...

Prvi motor sem dobil pri 8 letih to je bil tomos tori in tako sem nadaljeval od mini motorčkov, raznih skuterjev, chopperjev itd..
Kar nekaj časa me je pa vleklo, da si kupim piaggio ciao motorček:)..

No začnem pregledovati avto.net, bolho.com itd..
na kar naletim, da nekdo prodaja 2 piaggio ciaota v laškem ( modrega starejši model in črnega novejši model - motorja nista bila ukradena in imata številke gor ).
Motorja nista bila kaj prijetna na ogled in brez variomatov samo sem se vseeno odločil za nakup in cena obeh je bila 220 eur ( poceni ali drago to precenite sami - meni se je zdelo nekaj srednjega ).
To je bilo 4 mesece nazaj.
Motorja nista bila kompletna pri enem je to manjkalo pri drugem drugo itd ( neke drobnarije )..

Še dobro, da me zanima mehanika in podobno..
Zato sem en motor popolnoma sestavil skupaj in ga preizkušal...

Motor je res zanimiv ni čudno da toliko ljudi pritegne to:))..

Sestavil sem si črnega lepotca ta je novejši model letnik in ima že vzmetenje pod sedežem..
Kar je bolj super pri kakšnih jamicah, čeprav sem bolj skeptičen koliko bi zares zadeva zdržala na dolgi rok seveda Smile...
Motor je res narejen samo za mestno lepo vožnjo in ne za kakšno potovanje...
Obe mašini sem tudi s probal in odlično delujeta malo sem jih generalno obnovil in to je to...

Mi je pa zanimivo da ima ena mašina cilinder ki je bil narejen v ZDA in ima kapo malo drugačno globjo kot druga mašina..
Tudi mere pri Ameriškem cilindru so bile za par mm drugačne je pa zadeva originalna...
Ta ameriška ima tudi original gred z sornikom 10 druga pa z 12..

Zraven sem dobil pa tudi upljinjače 12/10 ki je imela dizo 47 in 12/12 ki je imela dizo 51...

Nekako sem začenjal testirati zadevo z mašino z sorinikom 10 in nanjo nastavil upljinjač 12/10 z dizo 47...

Do sedaj sem naredil okoli 800 km..

Motorček je bil voženj bolj po ravnini Trebnje - Novo mesto, pa tudi do bele krajine smo se zapeljali enkrat Smile..

Na kar prideva z mojim sosedom na idejo kaj če bi naredila en zanimiv podvig na Kum 1220 m:)..
Sosed z garelli vip motorjem jst z piaggio ciao Smile..
O fak sem si reku pa gremo no:)..

In res sva se odpravila 14.8.2012 ob 10:30 na Kum 1220 m Razz...
začela sva vožnjo v Trebnjem ob 10:30 in nazaj prišla ob 17:40
pol ure gor al pa dol Smile..
Danes mi je sosed reku da sva naredila okoli 200 km mogoče malo več ali manj...

Pot je bila res zanimiva samo ko sem prišel do table Kum kjer je pisalo 3 h me je samo zvilo, samo se nisem oddal..

Še dobro da sem si doma namontiral staro sklopko, ki je imela in ima še nekaj lamelic gor...
jermenico sem si pa naštimal 80mm večje nisem imel in jermenj 10X 920 zobati..

Klanec je bil res nor no, nemogoče da bi se peljal gor ampak je slo...
Motor sem rinil ob sebi in imel vžganega da me je malce vleku..
V hrib sem hodil 2 uri...
Ampak tisto, ko prideš gor izmučen pa ko pogledaš vau kakšen razgled in kakšna dolina za nazaj:)..
Najbolj sem bil vesel ko sem se lahko peljal nazaj..
Motor naštimal na pedala in se peljal v dolino...

Težave :
Ko sem se peljal v dolino se mi je začelo kaditi iz zadnje feltne - pregretje zadnje zavore ( ampak zadeva vseeno še vedno prime )...
Za gor mi je začela sklopka smrdet kar je tudi pričakovano - zato sem se na toliko časa tudi ustavil in glede zaviranja tudi da se je zadeva ohladila...
Nič zato to je bil pač testni podvig..
Motor ne glede koliko je star še veno deluje in vleče...

Tako početje odsvetujem razen na lastno odgovornost Smile..

Sem pa pač ponosen na motor, da je vse to zmogel in da je še vedno živ in zdrav...

V bodoče se bom pa pač lotil bolj nežne vožnje in to je do naše Slovenske obale in podobno:)..

Slike sledijo...

V soboto bo pa zelo čudovito vreme sploh ob kolpi..
Se vidimo..
Do takrat pa čudovito uživanje na motorčkih pa predvsem varno vsem..

lp božo
Share this post on:reddit

Comments

The Boss
Čet 16 Avg - 14:27The Boss
božo!

z veseljem sem prebral cel text ter menim da takih uporabnikov koker si ti res primankuje,nobeden ne napiše več svoj dnevnik koker je bilo včasih.
Drugače se pa veselim da se v soboto vidimo in spoznamo.

lp.Matko
Laura 69
Čet 16 Avg - 22:47Laura 69
Dobrodošel na CRT forumu.Zares lep dnevnik oz. opis Ciao izleta na Kum.Mislim,da imaš trenutno višinski rekord našega foruma Very Happy .
Na tvoji sliki se v ozadju vidi RTV oddajnik,tako,da si bil brez dvoma na Kumu.
Upam,da kmalu sledijo slike.
Bit
Čet 11 Okt - 22:33Bit
Odlicen podvig! Cool Upam da prilepis kaksno sliko Wink