Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Jamex
Jamex
Število prispevkov : 1
Registration date : 09/06/2013

Piaggio Ciao Empty Piaggio Ciao

Ned 14 Jul - 19:46
Evo pa še moj motorček.
Pred 1 letom sem kupil ciaota za 300€ od nekoga iz Nove Gorice. Skratka lepo je deloval pa se mi je že takrat neki zdelo da je malo predelan saj sem prehitel vse prijatelje Twisted Evil. Čez nekaj časa sem se malo igral z mašino, razstavljal, sestavljal in tako naprej pa sem ugotovil da imam Polini kit 43mm na originalnem bloku, 12/12 fergazer, in org. avspuh. Potem sem se odločil da bi se malo poigral s pospeški in sem kupil variomat, skratka komplet za 80€, motorček je lepo deloval nakar ni hotel več delovati. Mašino sem vzel dol pa pogledu mal fergazer in vidu da ma dizo 44, pol mi je frend dau 72, a še vedno ni delal in ker nisem ''majstr''  sem motor dal na pregled k mehaniku nekje v Sostrem, ki je vse popravil, čeprav nevem kaj in motor je deloval 200% bolje, a ga je dušilo na polovici gasa zaradi premajhnega avspuha. Aprila sem kupil Polini top one in motor je brzel na srednjih obratih je ponorel šel je okoli 60-65. Blo je supr dokler zdaj spet ni deloval pravilno zaradi svečke zdaj imam ngk z 8. toplotno vrednostjo ampak motor nedeluje več tako supr saj je na zadnjem 'merjenju' sodeč po tabli 'vi vozite' šel 55 pa nisem vedel zakaj?? Zdi se mi da je diza prevelika saj je svečka črna in zadnja feltna mastna od mešanice pa dušilec je spodaj vedno namočen, da ga je potrebno brisati:x . 
Trenutni setup:
Org. blok
Polini D43
Fergazer SHA 12/12 diza 72
Polini top one
Filter samo mreža je napeta in objeta z objemko od filtra:P 

Mam še par vprašanj:
1. Kaj bi še lahko naredil, da bi dosegel 100% delovanje kita in čimvišjo hitrost?
2. Kakšna bi bila najboljša diza za trenutno stanje?
3. Bi bilo dobro kupiti ojačitveno palico za caota?

Še slikce:lol: 

[You must be registered and logged in to see this image.]

Zimska Very Happy 
[You must be registered and logged in to see this image.]
Komentarji zaželjeni. Very Happy LP
zanko007
Število prispevkov : 7
Registration date : 03/01/2013

Piaggio Ciao Empty Re: Piaggio Ciao

Čet 1 Avg - 11:09
lep lep ker auspuh pa je to
lalix
lalix
Število prispevkov : 115
Registration date : 05/06/2012

Čet 1 Avg - 21:23
sej je napisu d je polini top one Rolling Eyes
TIM DEKLEVA
TIM DEKLEVA
Število prispevkov : 203
Registration date : 01/07/2011

Čet 1 Avg - 22:12
1. Narediš lahko še kanale na bloku, 13/13 fegazer, polini/malossi variomat, 100mm jermenica,rumena povratna vzmet.

2. Dizo moraš pa probat več različnih da dobiš kavno svečko in tista je najbolša.

3. Ojačitvena palica je potrebna bolj pri močnejših setupih jo je pa dobro met ker se geštel manj zvija.
Sponsored content

Nazaj na vrh