- rubymax
- Število prispevkov : 42
Registration date : 28/11/2014
CIAO PX 1989
Ned 21 Dec - 20:31
Pozdravljeni!
Že šesto leto sem ponosni lastnik ciaota PX model ecology l. 1989 , ki sem ga kupil povsem v originalnem stanju. Po začetnem uvajanju je na vrsto prišel športni izpuh, ki mi je nudil kar dostojno vožnjo.Potem dolgo, dolgo nič. Letos jeseni pa se mi je začelo dogajati. Ker že kar nekaj časa aktivno spremljam razne CIAO forume - predvsem nizozemske, italijanske pa tudi kakšnega ameriškega sem bolj resno začel prebirati tudi CRT forum.
Od tedaj pa se dogaja.
Najprej kupil Giannelli fire, malossi 13/13 kit, malossi segmente za sklopko in trše vzmeti,jermenici in jermen 80 vrgel vse skupaj na original agregat (razen jermenice 80) - to ni to.Po nekaj dneh razmišljanja in surfanja po forumih sem se odločil za nakup cilinderkita 43mm. Najprej sem se ogrel za malossi 43 vendar po negativnih odzivih (bojda zaradi kvalitete) s strani nizozemskih kolegov je bila odločitev na dlani . OLYMPIA 43 bo!!! [You must be registered and logged in to see this image.] Kupil OLYMPIO 43, spoznal Mojstra Matjaža (Laura69), ki mi je odprl obzorje glede tuninga in zadevo spravil v uigrano celoto. Zadeva se že ulavfava. V moped je bilo vloženo kar nekaj časa in denarja, ampak to je zdaj pozabljeno [You must be registered and logged in to see this image.]. Fotke predelave še pridejo na vrsto , tule je ena stara za pokušino.
Trenutni Setup:
-OLYMPIA 43 kpl. z glavo - tuned by LMC
-Malosi kit (Dellorto 13/13) + airbox - tuned by LMC
-predelana orig. gred - tuned by LMC
-povečan sesalni kanal in okno na orig. bloku - tuned by LMC
-sklopka, 94 mm jermenica + malossi rumene vzmeti ( na zalogi tudi 80 mm
jermenica)
-izpuh Giannelli original power (doma tudi nov giannelli FIRE če me slučajno prime)
wishes for the future:
- vario 100 mm
old school style
old school style 1
Že šesto leto sem ponosni lastnik ciaota PX model ecology l. 1989 , ki sem ga kupil povsem v originalnem stanju. Po začetnem uvajanju je na vrsto prišel športni izpuh, ki mi je nudil kar dostojno vožnjo.Potem dolgo, dolgo nič. Letos jeseni pa se mi je začelo dogajati. Ker že kar nekaj časa aktivno spremljam razne CIAO forume - predvsem nizozemske, italijanske pa tudi kakšnega ameriškega sem bolj resno začel prebirati tudi CRT forum.
Od tedaj pa se dogaja.
Najprej kupil Giannelli fire, malossi 13/13 kit, malossi segmente za sklopko in trše vzmeti,jermenici in jermen 80 vrgel vse skupaj na original agregat (razen jermenice 80) - to ni to.Po nekaj dneh razmišljanja in surfanja po forumih sem se odločil za nakup cilinderkita 43mm. Najprej sem se ogrel za malossi 43 vendar po negativnih odzivih (bojda zaradi kvalitete) s strani nizozemskih kolegov je bila odločitev na dlani . OLYMPIA 43 bo!!! [You must be registered and logged in to see this image.] Kupil OLYMPIO 43, spoznal Mojstra Matjaža (Laura69), ki mi je odprl obzorje glede tuninga in zadevo spravil v uigrano celoto. Zadeva se že ulavfava. V moped je bilo vloženo kar nekaj časa in denarja, ampak to je zdaj pozabljeno [You must be registered and logged in to see this image.]. Fotke predelave še pridejo na vrsto , tule je ena stara za pokušino.
Trenutni Setup:
-OLYMPIA 43 kpl. z glavo - tuned by LMC
-Malosi kit (Dellorto 13/13) + airbox - tuned by LMC
-predelana orig. gred - tuned by LMC
-povečan sesalni kanal in okno na orig. bloku - tuned by LMC
-sklopka, 94 mm jermenica + malossi rumene vzmeti ( na zalogi tudi 80 mm
jermenica)
-izpuh Giannelli original power (doma tudi nov giannelli FIRE če me slučajno prime)
wishes for the future:
- vario 100 mm
old school style
old school style 1
- The BossAdmin
- Število prispevkov : 1848
Registration date : 03/02/2008
Re: CIAO PX 1989
Ned 21 Dec - 21:41
Zanimivo! lepo da si se odločil za ta kit. Upam da se kmalu vidmo na kaksnem zboru ali pivu.
lp.
lp.
- Dovjak95Admin
- Število prispevkov : 208
Registration date : 16/02/2011
Pon 22 Dec - 12:51
Glede na izkušnje s tem kitom sem prepričan da boš zadovoljen, kvaliteta je dobra pa še kar dobro gre, če je pravilno zmontiran(v kar pri Matjažu sploh ne dvomim)
. Mogoče lahko med želje dodaš še malossi variomat, da boš mašinco izkoristil do konca?

- Laura 69Admin
- Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010
Tor 23 Dec - 21:24
Dobrodošel na forumu in upam,da se bomo naslednjo sezono skupaj peljali na per in klobaso 

- rubymax
Tor 23 Dec - 22:51
Laura 69 je napisal/a:Dobrodošel na forumu in upam,da se bomo naslednjo sezono skupaj peljali na per in klobaso
To pa definitivno

- Dolkovic44
- Število prispevkov : 80
Registration date : 27/10/2013
Sre 24 Dec - 18:16
sem tud jaz naročil olympio, dobil sem nažalost počeno, zdej sem pa pisal na jmpb pa upam da bom novo dobil,eni zlo slabo govorijo cez olympie ampk kokr sm js gledu noben se ni meu slabih izkusenj
,tkoda k bo moj zalaufou bom se eden veec z olympio 

- rubymax
Čet 25 Dec - 11:04
Dolkovic44 je napisal/a:sem tud jaz naročil olympio, dobil sem nažalost počeno, zdej sem pa pisal na jmpb pa upam da bom novo dobil,eni zlo slabo govorijo cez olympie ampk kokr sm js gledu noben se ni meu slabih izkusenj,tkoda k bo moj zalaufou bom se eden veec z olympio
Če imaš račun pa vse tako kot mora biti jih čimprej obvesti in reklamiraj zadevo

Jaz zaenkrat glede Olympie nisem slišal slabe besede tudi na tujih forumih jo nihče ne kritizira , tako da, če jo boš pravilno dodelal in vse prilagodil glede na kit boš zagotovo zadovoljen

- Dolkovic44
- Število prispevkov : 80
Registration date : 27/10/2013
Pet 26 Dec - 21:24
Narocil sem kit , ampak dobis samo cilinder in bat zato sem narocil se malossi glavo, sem ze use poslal cakam na odgovor:)
- rubymax
Ned 18 Jan - 21:03
No, končno mi je uspelo posneti nekaj materiala za predstavitev mojega Ciaota, ki sem jo zadnjič obljubil
[You must be registered and logged in to see this link.]
Za prvič je kar OK
Zaželjeni komentarji

Za prvič je kar OK
Zaželjeni komentarji
- Dovjak95Admin
- Število prispevkov : 208
Registration date : 16/02/2011
Ned 18 Jan - 21:11
Lajkam
.
Dobra predstavitev, sploh pa zelo lep ciao!
A je barva še prva, po videu sodeč je zelo lepo ohranjen
?

A je barva še prva, po videu sodeč je zelo lepo ohranjen

- rubymax
Ned 18 Jan - 21:17
Dovjak95 je napisal/a:Lajkam.
A je barva še prva, po videu sodeč je zelo lepo ohranjen?
Original , prva barva ja. Ga pa več gledam in pucam kot se pa vozim

- Laura 69Admin
- Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010
Ned 18 Jan - 23:07
Hudo,dobra predstavitev tvojega Ciao-ta.
.Ja čez zimo se moped puca ko bo vreme pa sam gas pa tudi če šprikle iz feltne zmeče 

- rubymax
Pon 9 Nov - 19:45
Evo , malo sprememb sicer bolj lepotnih, da se še Italijanom predstavimo.