- miller31
- Število prispevkov : 5
Registration date : 23/04/2016
Čuden zvok iz sprednjega kolesa
Sob 23 Apr - 20:54
Pozdravljeni,
sem nov uporabnik na forumu. 3 dni nazaj sem kupil Ciaota. Ali lahko kdo iz slike razbere kateri model je to mogoče letnik?
[You must be registered and logged in to see this image.]
Imam pa sledečo težavo ko zapeljem čez kakšen klanec se iz sprednjega dela sliši tak čuden zvok. Najprej sem mislil, da se hupa oglaša. Potem pa sem opazil ko sem zapeljal čez robnik je sprednje kolo zablokiralo. Tudi če pritisnem zadnjo zavoro do konca sprednja guma zablokira. Kaj mislite bi lahko bilo?
sem nov uporabnik na forumu. 3 dni nazaj sem kupil Ciaota. Ali lahko kdo iz slike razbere kateri model je to mogoče letnik?
[You must be registered and logged in to see this image.]
Imam pa sledečo težavo ko zapeljem čez kakšen klanec se iz sprednjega dela sliši tak čuden zvok. Najprej sem mislil, da se hupa oglaša. Potem pa sem opazil ko sem zapeljal čez robnik je sprednje kolo zablokiralo. Tudi če pritisnem zadnjo zavoro do konca sprednja guma zablokira. Kaj mislite bi lahko bilo?
- formula3
- Število prispevkov : 30
Registration date : 05/09/2011
Re: Čuden zvok iz sprednjega kolesa
Pon 25 Apr - 17:47
Model SC ,najbrž let.1980 ali starejši z enojnim vzmetenjem sedeža.Model PX ima za razliko od tega dvojno vzmetenja sedeža in drugačen prtljažnik ter okrogli nosilec sedeža.Glede blokiranja kolesa pa treba pogledat sprednje zavorne pakne,lahko je tudi ležaj vilic v okvara,skratka za pogledat je.Zadnja zavora pa nima nobene veze z sprednjo,ali dela ali ne.
- miller31
Pon 25 Apr - 21:47
Aha sej pravim čudno mi je bilo to, ker sem zadnjič na polno zavrl na zadnjo zavoro in je sprednja guma zablokirala (nisem pomešal zavor 100%).
Hvala za info. Ali kaj veš kje pa bi dobil nove zavorne pakne oz. ležaj če bo potreba. Lahko tudi na PM.
Hvala za info. Ali kaj veš kje pa bi dobil nove zavorne pakne oz. ležaj če bo potreba. Lahko tudi na PM.
- Laura 69Admin
- Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010
Tor 26 Apr - 8:22
To je možno samo v primeru,da so puše na sprednih vilicah precej dotrajane in vzmeti precej ošvohnjene.Posledično je možno,da ti prednja guma zagrabi v vilico ker kolo vleče postrani.Za preveriti je pa tudi prednji ležaj.Kot vidim imaš dimenzijo gume pre široko,tako da je možen prvi scenarij,preširoka guma in dodtrajene vzmeti z pušami vred.Ne vozi se ker boš letel čez balanco,prvič ko boš priletel v kakšno malo večjo luknjo na cestišču.Predlagam menjavo prednjih vzmet,puš in distančnih gumic,stane priblizžno 20-25 eur.Pa tudi tele gume so sigurno širine 2,25 namesto 2,00,torej menjaj za 17" X 2,00
- miller31
Sre 27 Apr - 6:49
Jah take gume sm dobil gor - bom zamenjal.
Bom poskusil z menjavo fedrčkov, da vidimo kaj bo potem.
Bom poskusil z menjavo fedrčkov, da vidimo kaj bo potem.
- Laura 69Admin
- Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010
Sre 27 Apr - 23:47
Glede na dimezijo gum,se bojim da ne bo dovolj.Imeli smo primer ko se je možakar pošteno potolkel zaradi tega.Verjemi,da zadeva deluje kot "katapult".
- miller31
Čet 28 Apr - 22:07
evo gume nove. sedaj pa bi rabil info kje bi lahko dobil ležaje sprednjega kolesa.
- miller31
Sob 30 Apr - 13:55
Evo gume zamenjal une kuglce v ležaju spucal na novo namazal z mastjo in problem je odšel.
Je pa fora da sem opazil da so ležaji že zelo zrabljeni in une dva šravfa ki sta v konus ki prideta na osovino in držita ležaje v položaju imata kar hribčke.
Zanima me ali paše ta osovina od pucha piše le 11mm, ki jo prodaja frčomoto na mojga ciaota?
Je pa fora da sem opazil da so ležaji že zelo zrabljeni in une dva šravfa ki sta v konus ki prideta na osovino in držita ležaje v položaju imata kar hribčke.
Zanima me ali paše ta osovina od pucha piše le 11mm, ki jo prodaja frčomoto na mojga ciaota?