Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

predelave blokov org za cilindre malossi-polini...

+10
yamaha15
Karamela-oz-touno
johnny
2fast4you
The Boss
Dovjak95
Bit
Halomoto5
vasja/speed freak
nejc93
14 posters
 :: Forum :: Predelave
Go down
nejc93
nejc93
Admin
Admin
Število prispevkov : 1048
Registration date : 16/09/2009

predelave blokov org za cilindre malossi-polini... Empty predelave blokov org za cilindre malossi-polini...

Pet 9 Jul - 13:20
ciavi je napisal/a:amm kit je malossi
kako mislš dodatne pretočne ??

evo to je tesnilo od cilindra malossi 63cc
[You must be registered and logged in to see this image.]
no zdej ti bom pa označil na tesnilu
kaj so dodatni pretočni!!!

no in ti moraš narest take pretočne kot jih imaš na tesnilo najlaži je da
daš tesnilo na blok in si vse označiš z flumastrom kje boš začel dela potem pa veselo na delo
začneš pilit blok najlažje bo z biaksom to je mini brusilka nevem kako naj ti
rečem drugače!! no to je to če pa neboš tega naredil ti ne pomaga 200 pretočnih v cilindru
če pa nimaš nič narejeno v bloku še posnetek kaj približno moraš naredit!!
[You must be registered and logged in to see this link.]
pa kle sem ti še označil z črno kaj moraš naredit z rdečo sem pa ti označil
kaj imaš zdaj na bloku org narediti pa moraš tisto kar je z črno označeno

ampak to je polini speed engine ki ima že to narejeno!! to sem ti dal samo zato da vidiš približno kaj moraš
narediti!! najlažje je tako kot sem reku tesnilo na blok označit pol pa sam delat!! [You must be registered and logged in to see this image.]

Nazadnje urejal/a Matko Pet 9 Jul - 13:26; skupaj popravljeno 1 krat (Reason for editing : prekoperano edit Nejc93)
vasja/speed freak
vasja/speed freak
Član
Član
Število prispevkov : 60
Registration date : 07/08/2010
http://www.jmpb.nl/store/

predelave blokov org za cilindre malossi-polini... Empty Re: predelave blokov org za cilindre malossi-polini...

Sre 22 Dec - 8:04
kaj pa se zgodi ce teh pretočnih ne naredimo in vseeno damo malossi 63 ccm gor?
nejc93
nejc93
Admin
Admin

predelave blokov org za cilindre malossi-polini... Empty Re: predelave blokov org za cilindre malossi-polini...

Sre 22 Dec - 12:33
po moji logiki bi šlo manj ker stem ko tega ti ne narediš dobesedno narediš blokado tako jast razmišlam in je tudi prav ker če nebi vedu kako in kaj z 2t -4t motorji nebi pametoval!!! drugače pa nekateri na našem forumu
so dali samo cilinder gor in je delalo kot mora lahko daš samo cilinder gor in probaj!! Very Happy
vasja/speed freak
vasja/speed freak
Član
Član

Sre 22 Dec - 16:39
saj imam malossi 63 ccm na ciaotu zato sem uprašal... hvala za odgovor
nejc93
nejc93
Admin
Admin

Sre 22 Dec - 17:16
aa super in kaj gre motor veliko bolje kot prej ne?
če boš imel pa čas pa probaj narediti pretočnee v blok Very Happy
se mora poznati vrjami!
Halomoto5
Halomoto5
Admin
Admin
Število prispevkov : 128
Registration date : 17/10/2010

Čet 23 Dec - 0:04
Rolling Eyes
nejc93
nejc93
Admin
Admin

Čet 23 Dec - 0:14
Halomoto5 je napisal/a: Rolling Eyes

a? Shocked
vasja/speed freak
vasja/speed freak
Član
Član

Čet 23 Dec - 18:51
ja motor gre res hitro v primerjavi z original , pa tudi pospeški so večji.......je pa tut poraba bencina večja kot prej Sad
nejc93
nejc93
Admin
Admin

Ned 26 Dec - 0:24
samo da leti lahko da nimaš pravilno naštelanega motorja in ti žre veliko več
lahko ti povem da moj bivši evo polini ni nevem kaj pil tako!!
drugače pa za vstale če se vam neda delat pretočnih ali jih neznate
lahko kakšnemu tukaj na forum pišete in vam jih bo z veseljom naredu pomagu seveda ne zastonj čne pa se odločite za nakup polini speed bloka!
ali pa nesite kakšnemu strugarju da lepo na reskar in je samo za info
Bit
Bit
Admin
Admin
Število prispevkov : 352
Registration date : 21/03/2010

Ned 2 Jan - 23:26
Fuf! Hvala za vodič Smile Mislm da se bom tega lotu zdej pozim.... bom pa še malo pofotkal pa ti bom pod to temo prlepu da si bojo lažje predstavlal... Very Happy

Najlaži, da na papir-dihtungo zarišeš točne lukne kanalov iz kita cilindra, ki ga boš montiral in iz te dihtunge pol prerišeš na blok ane? Je še bolš kt da iščeš kit dihtungo, (ker js je ne dubim nikjer) oz. iz fotk Smile
nejc93
nejc93
Admin
Admin

Pon 3 Jan - 23:04
tkole nekakk more pridt to nakoncu
Dovjak95
Dovjak95
Admin
Admin
Število prispevkov : 208
Registration date : 16/02/2011

Čet 17 Feb - 15:35
pri poliniju 65 pomoje tega ni treba narest ker se itak tisti dodatni kanali filajo preko lukne v batu pa še na dihtngi ni nič pripravljeno za kanale
nejc93
nejc93
Admin
Admin

Čet 17 Feb - 15:45
nejc-dovjak je napisal/a:pri poliniju 65 pomoje tega ni treba narest ker se itak tisti dodatni kanali filajo preko lukne v batu pa še na dihtngi ni nič pripravljeno za kanale

delno imaš prav delno ne na tesnilo je vse označen samo bol na mejhno!!
poglej spodaj sliko malo bol podrobno!!!

Nazadnje urejal/a nejc93 Čet 17 Feb - 15:48; skupaj popravljeno 1 krat
The Boss
The Boss
Admin
Admin
Število prispevkov : 1848
Registration date : 03/02/2008

Čet 17 Feb - 15:46
nejc-dovjak je napisal/a:pri poliniju 65 pomoje tega ni treba narest ker se itak tisti dodatni kanali filajo preko lukne v batu pa še na dihtngi ni nič pripravljeno za kanale
treba treba ker vsi kiti so polizdelk!in je treba še marskej narest da je to to
2fast4you
Član
Član
Število prispevkov : 4
Registration date : 01/03/2011

Tor 1 Mar - 23:55
nejc93 je napisal/a:tkole nekakk more pridt to nakoncu
samo nesme bit tko grobo pač malo lepše pobrusiš na fino spoliraš in daš speskat pa si zmagu Smile
Dovjak95
Dovjak95
Admin
Admin
Število prispevkov : 208
Registration date : 16/02/2011

Sre 2 Mar - 19:39
Zdej sm te kanale k se jih nardi na novo naredu sam tok globok kokr se odperajo z lukno v batu, spodi so pa tko al pa drgač zaprti, k je stena od cilindra v napoto. Orginalne sm pa pošeru na mero dihtnge.
Drgač se pa glede sesanja nejbol splača predalat blajerco pa sesaln kanal pr frgazarju.
nejc93
nejc93
Admin
Admin

Sre 2 Mar - 20:39
to pa itak ko narediš gred se zelo veliko pozna najbol pa se pozna
za carbu ko povrtaš na 13mm in narediš še pra malenkosti Very Happy
Bit
Bit
Admin
Admin

Sre 2 Mar - 21:50
malenkosti kot so? Surprised
johnny
Število prispevkov : 27
Registration date : 28/09/2011

Sre 28 Sep - 20:18
Imam vprašanje
Jaz imam namen v ciao-a montirat kit 75cc pa me zanima ali mi lahko uniči plastiko(katero???) Zanima me tudi če potrebujem "štango" za ojačitev okvirja?, sedaj motor doseže že 64km/h.

1. Lektoriral Laura 69,ker je bil tekst neprimeren za naš forum.
2. Obstajajo pravila o uporabi foruma
3. Za naslednje lektoriranje bomo zaračunali 10 centov po črki,da bomo lažje plačali račun ki je osnovnega pomena za obstoj našega foruma.Torej naslednjič pričakujemo pravopisno sprejemljiv tekst,(pogojno dovoljene besede so naprimer štanga,forgazar....) svojo težavo opiši natančneje,ker ima Ciao kar nekaj plastičnih delov.

Hvala
Karamela-oz-touno
Število prispevkov : 19
Registration date : 19/11/2011

Sob 19 Nov - 11:56
Mene zanima kako bi se motor obnašal če bi bila tesnila malo zameknjena in ne točno na kanalih? Ker meni motor ne deluje pravilno ko štartam nima pospeškov,ugaša,in to z kitom 63 polini? Deluje kot da bi bile problem platine ma niso.
The Boss
The Boss
Admin
Admin

Sob 19 Nov - 12:44
Karamela-oz-touno je napisal/a:Mene zanima kako bi se motor obnašal če bi bila tesnila malo zameknjena in ne točno na kanalih? Ker meni motor ne deluje pravilno ko štartam nima pospeškov,ugaša,in to z kitom 63 polini? Deluje kot da bi bile problem platine ma niso.
kaksen imas pa setup motorja?

Bit
Bit
Admin
Admin

Sob 19 Nov - 12:56
prevelka diza? Poglej barvo svece zihr je cist zapacana in crna confused
yamaha15
.....
.....
Število prispevkov : 538
Registration date : 04/06/2011

Sob 19 Nov - 12:56
Matko je napisal/a:
Karamela-oz-touno je napisal/a:Mene zanima kako bi se motor obnašal če bi bila tesnila malo zameknjena in ne točno na kanalih? Ker meni motor ne deluje pravilno ko štartam nima pospeškov,ugaša,in to z kitom 63 polini? Deluje kot da bi bile problem platine ma niso.
kaksen imas pa setup motorja?

org dizo pa ferlgc 12
pomojm
Karamela-oz-touno

Sob 19 Nov - 14:12
diza je 66...karburator 13:13...tko pomojem more bit za kit sm slišu...bloka original in to je to...
The Boss
The Boss
Admin
Admin

Sob 19 Nov - 14:22
za kit ja!kaj pa svečka!vsak kit ima svoje dizanje Smile
The Boss
The Boss
Admin
Admin

Sob 19 Nov - 14:26
NAPISAL UPORABNIK, KOBILCA

žiujo kupu sm si kit 43mm zdej sm pa slišu da je treba ene kanale delat pa me zanima če zna kdo to narest kr js neznam pa kok bi mi računu.Pa zanima me še neki glede fergazarja baje da dam lahko notr eno dizo in da gre hitrejš kr zdej mam piaggiota z original batom pač use je original razn fergazar mam 13/13 če kdor kol ve kaj nej nardim da mi gre motor hitrejš mu bom full hvaležn
laahko me kontaktirate na g mail [You must be registered and logged in to see this link.]
Karamela-oz-touno

Ned 20 Nov - 23:18
Matko je napisal/a:za kit ja!kaj pa svečka!vsak kit ima svoje dizanje Smile
svečka je od prejšnega kita ki je zaribu...
Bit
Bit
Admin
Admin

Ned 20 Nov - 23:57
Karamela-oz-touno je napisal/a:

hahahhaha Very Happy ti jih pa pokas! jocolor
kaksne barve je svecka? to sm uprasu ze par postov nazaj Sleep
Karamela-oz-touno

Pon 21 Nov - 0:48
Bit je napisal/a:
Karamela-oz-touno je napisal/a:

hahahhaha Very Happy ti jih pa pokas! jocolor
kaksne barve je svecka? to sm uprasu ze par postov nazaj Sleep
newem nism lih neki gledu samo k sm sestavu sm dau notr in to je to...
The Boss
The Boss
Admin
Admin

Pon 21 Nov - 12:47
to je napaka!zato ti je pa zaribov prejsni kit, ker je bila premejhna diza.se pravi bit zmotu si se!.zdele čez zimo bom napisal temo montiranje kita na blok in kaj je vse potrebno da kit deluje tko ko mora,ker dosti folka samo zlegokocka in vozi misko. Very Happy
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin
Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010

Pon 21 Nov - 19:07
Tako je,bova čez zimo naredila vodič montiranja kitov z slikovno prilogo,da bo malo bolj jasno začetnikom.Ko kupiš kit si šele na 10% poti do max. iskoristka.
enostavno v par korakih bi bilo takole:
1.pobiranje robov kanalov.
2.prilagoditev bloka in cilindra
3.pravilna izbira dize,glede na uplinjač,kubaturo in izpuh
To bi bil higijenski minimum,da mašinka ne zariba,šele potem pride na vrsto igra človek ne jezi se ali po domače "valčkanje variomata"
MXciao
MXciao
Število prispevkov : 301
Registration date : 11/10/2011

Pon 21 Nov - 19:12
Laura 69 je napisal/a:Tako je,bova čez zimo naredila vodič montiranja kitov z slikovno prilogo,da bo malo bolj jasno začetnikom.Ko kupiš kit si šele na 10% poti do max. iskoristka.
enostavno v par korakih bi bilo takole:
1.pobiranje robov kanalov.
2.prilagoditev bloka in cilindra
3.pravilna izbira dize,glede na uplinjač,kubaturo in izpuh
To bi bil higijenski minimum,da mašinka ne zariba,šele potem pride na vrsto igra človek ne jezi se ali po domače "valčkanje variomata"

Bi prišel zelo prav Very Happy Very Happy Very Happy
Bit
Bit
Admin
Admin

Pon 21 Nov - 20:04
Matko je napisal/a:se pravi bit zmotu si se!

Sploh ni nujno, sej ves kok je razlogov da zariba kit! Res pa je, da je OBVEZNO spremljati barvo svece! study
Omenil pa sem prevelko dizo zato, ker je kar podoben rezultat....ciao ne vlece z mesta, crkuje ker ga zaliva,..... mi je pa cudno, da bi blo to pri 66 scratch
Karamela-oz-touno

Pon 21 Nov - 21:29
Matko je napisal/a:to je napaka!zato ti je pa zaribov prejsni kit, ker je bila premejhna diza.se pravi bit zmotu si se!.zdele čez zimo bom napisal temo montiranje kita na blok in kaj je vse potrebno da kit deluje tko ko mora,ker dosti folka samo zlegokocka in vozi misko. Very Happy
ne ne k je biu prejšni kit motor ni biu še moj...motor je pa zaribu k je biu notr cuk al sou...prejšnjo mašino je sestavu nek "majstr" k se neki spozna...in temu k sm ga kupu od njega sta mu že dva kita zaribala kit 55 in kit 65...in obadva kita mu je zmontiral tisti "majstr"...krivda ni moja za prejšne kite...Very Happy Very Happy
Laura 69
Laura 69
Admin
Admin
Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010

Tor 22 Nov - 1:40
Saj se ne gre za to da iščemo krivca ali da se gremo kdo zna in kdo ne.Problem je v tem,da kiti,zardi neznanja pridejo na slab glas,češ,da ga natakneš in motor zariba.Res je da je večina kitov pol izdelek in da je potrebno obdelati vsaj ostre robove kanalov,da preprečimo zatikanje obročkov.Dvo taktni (1 cilinder) motor je na videz enostaven saj ima samo tri strojne elemente ki se gibljejo v bloku (glavna gred,ojnica in bat),zato ga nekateri jemljejo pre enostavno,natakneš kit in gas-NAPAKA.
Zaradi tega bomo naredili osnovni vodič kako sestaviti in obdelati motor na katerm bo montiran kit,ki nebo zaribal že pe 15 min. delovanja.Upam,da se nam bo zaradi tega pridružil kakšen voznik več na Racelandu (pista),pa še nivo tehnične kulture v naši preljubi državi bomo z tem malo dvignili.Osebno sem mnenja da je 2T (1 cilinder) motor,ki ima recimo 63cc in iz njega istisnemo 6 do 8 KM,"tehnična umetnina". Very Happy
MXciao
MXciao

Tor 22 Nov - 14:50
Hmm, to bi men (pa misl tud ostalim) pršlo zelo prov.

A mogoče kdo ve če se kje na internetu dobi kak takle vodič pa če se da v slovenščini?
yamaha15
.....
.....

Sob 26 Nov - 8:34
MXciao je napisal/a:Hmm, to bi men (pa misl tud ostalim) pršlo zelo prov.

A mogoče kdo ve če se kje na internetu dobi kak takle vodič pa če se da v slovenščini?

graham beil
tuning 2t motorjev
knjiga je to
MXciao
MXciao

Sob 26 Nov - 16:58
yamaha15 je napisal/a:
MXciao je napisal/a:Hmm, to bi men (pa misl tud ostalim) pršlo zelo prov.

graham beil
tuning 2t motorjev
knjiga je to

A jo ti maš?
A je not tud kej oc predelavah ciao motorejv al je to nasplošno?
yamaha15
.....
.....

Tor 28 Feb - 21:53
nasplošno pri vseh motorjih najdeš jo na internetu
memra
Število prispevkov : 16
Registration date : 19/06/2013

Tor 9 Jul - 21:30
kako si pa izberes prierno dizo(vem da upostevas kit frgi pa auspuh ampak kako to upostevas)
ciao rider
ciao rider
Član
Član
Število prispevkov : 358
Registration date : 19/07/2010

Tor 9 Jul - 21:51
po barvi sveče. črna sveča- prevelka diza. bela sveča-premejhna diza. kavna svečka- taprava Smile
memra
Število prispevkov : 16
Registration date : 19/06/2013

Sre 10 Jul - 21:46
aha hvala
Sponsored content

Nazaj na vrh