- Laura 69Admin
- Število prispevkov : 678
Registration date : 14/08/2010
21.12.2010 sem mal "tunerov"
Tor 21 Dec - 21:13
Ker nisem bil letos dovolj priden mi božiček nebo prinesel nič,se pravi ne bom dobil Simoninija,zato sem se lotil mojega starega cilindra in bata Polini 63cc in originalnega bloka.Danes sem začel z obdelavo kanalov v cilindru in mislim da sem na pravi poti zato si naj Božiček tistga Simoninija nekam zatakne.Res da me čaka še kar nekaj dela samo mislim,da bo do zvončkov (do pomladi)zadeva končana,za enkrat pa zgleda takole :
[You must be registered and logged in to see this image.]
- nejc93Admin
- Število prispevkov : 1048
Registration date : 16/09/2009
Re: 21.12.2010 sem mal "tunerov"
Sre 22 Dec - 0:13
čestitke vsaj en ki si je vzel malo cajta in dal slike gor kako in kaj je treba oz si naredu!!
drugače pa a nimaš podalška za biax ker tole je teško v roki držat ane?
drugače jast to delam z zobarskim kotnim
se da nares v nulo!!

se da nares v nulo!!

- Laura 69Admin
Pet 24 Dec - 20:17
Vreme je glih taprav za take zadeve,ko bo pomlad se mi nebo dal ukvarjat z tem,mogoče samo malenkostni popravki.Najbolj me skrbi,če bo mašinka dala kaj več od sebe
Ne skrbi podalšek imam samo ga ni na sliki,zobotehnični brusilnik ma fotr tako,da to ni blema,moram si pa naštimat kakšno močno ledico,da bi jo lahko kar na kablu utaknu v kanal,da bi bolje videl kaj delam.
Uglavnem vse kar delam še mal poslikam,mogoče bi bilo dobro na koncu zadevo dat v temo predelave da bo kot celota od glave motorja do uplinjača,mogoče kdaj kakšnemu pride prav.

Uglavnem vse kar delam še mal poslikam,mogoče bi bilo dobro na koncu zadevo dat v temo predelave da bo kot celota od glave motorja do uplinjača,mogoče kdaj kakšnemu pride prav.
- nejc93Admin
Sob 25 Dec - 23:44
no pol pa super kr veselo na delo edino nevem kaj ti predeluješ celinder ali popravljaš napake se pravi (malo pobrusiš robčke da niso ojstri manša obraba popraviš pretočne da gre zmes lažje skozi. spoliraš izpušnega
in narediš da se vse ujema tako kot je treba z blokom? vse za boljše delovanje
veliko se bo poznalo če se boš spravil na izpušni kanal
bat ter glavo sam pilo v roke pa piči hehe ni to to da kupiš cilinder ga daš gor in bo delalo čudeže lahko kar pozabte to nekateri mislite treba se je spravt na male stvari malo popravit itd drugače pa pohvale še 1x pa dej še kaj povej kako napreduje stvari itd
in narediš da se vse ujema tako kot je treba z blokom? vse za boljše delovanje

bat ter glavo sam pilo v roke pa piči hehe ni to to da kupiš cilinder ga daš gor in bo delalo čudeže lahko kar pozabte to nekateri mislite treba se je spravt na male stvari malo popravit itd drugače pa pohvale še 1x pa dej še kaj povej kako napreduje stvari itd
- Laura 69Admin
Ned 26 Dec - 18:34
Ko bo zadeva končana bom kot celoto opisl in dodal slike v rubriki predelave,drugače bi moral vsako toliko časa objavit nov dnevnik in bi bilo ne pregledno.Do sedaj sem končal cilinder in bat,blok še ni končan je pa že kar daleč.Glavna gred,glava motorja in elektrika še čakata,pa uplinjač bo treba vejetno večji kot 13/13,samo bo težka ker bi rad obdržal sesanje ki ga krmili glavna gred.Tu bom verjetno zašel v slepo ulico,zato nisem pretiraval z koti kanalov v cilindru.
Nejc to si zelo lepo napisal zato bom še enkrat povdaril tvoj stavek,ki preklemano drži v večini primerov domačega tuneranja če lahko temu rečemo tako :
To da kupiš cilinder ga daš gor in bo delalo čudeže lahko kar pozabte
Večina kitov so pol izdelki in jim treba odpravit tovarniške grobosti,da ne govorim o prilagajanu pretočnih kanalov na blok motorja....itd.Žal je tako,da nekateri to ne vedo drugim je pa težko ker se ne da to enostavno poklikat z miško
Zaključek je sicer malo "žleht"samo z strani tehnične kulture upravičen.
Nejc to si zelo lepo napisal zato bom še enkrat povdaril tvoj stavek,ki preklemano drži v večini primerov domačega tuneranja če lahko temu rečemo tako :
To da kupiš cilinder ga daš gor in bo delalo čudeže lahko kar pozabte
Večina kitov so pol izdelki in jim treba odpravit tovarniške grobosti,da ne govorim o prilagajanu pretočnih kanalov na blok motorja....itd.Žal je tako,da nekateri to ne vedo drugim je pa težko ker se ne da to enostavno poklikat z miško

- nejc93Admin
Pon 27 Dec - 1:46
lahko ti pa nekaj povem sem dobil cilinder malossi big deps
nisem pričakoval da bo to nevem kako ornk narejeno ko sem vse odpakeru in začev gledat v cilinder sem biv zelo presenečen kako je vse to lepo narejeno lahko rečem tipi topi samo za gor dt in gass ni robčka za popravt ni nič res!! seveda se vidi kdaj je bilo to narejeno da je tako ornk cilinder je letnik 91
se vidi da so takrat delali kot je treba ne pa zdaj
ker pa moj biax nemora počivat se bom tut jast lotu popravkov malega tuniranja!

nisem pričakoval da bo to nevem kako ornk narejeno ko sem vse odpakeru in začev gledat v cilinder sem biv zelo presenečen kako je vse to lepo narejeno lahko rečem tipi topi samo za gor dt in gass ni robčka za popravt ni nič res!! seveda se vidi kdaj je bilo to narejeno da je tako ornk cilinder je letnik 91

ker pa moj biax nemora počivat se bom tut jast lotu popravkov malega tuniranja!

- Laura 69Admin
Pon 27 Dec - 21:52
Lepo,se pravi,da božiček obstaja.Priznej,da ti je pinsel lep cininder
.Ti zadevo obvladaš tako,da ga brez sramu mal požgačkaš z biaxsom in kakšno fino orodjarsko pilco.Z znanjem in občutkon v roki daš mašini del sebe in tako zadeva dobi "dušo".Mogoče preveč filozofiram samo jaz na te stvari gledam tako.

- nejc93Admin
Tor 28 Dec - 22:48
hehe ja božiček itak obstaja tako da ta cilinder ki sem ga dobil je super res
nisem pričakoval da bo tako samo za info ta cilinder ki ga imam zdaj deps je 43mm
in ne 47,8mm tisto kar sem naročil božičku še ni prišlo bo pa nasledni teden če bo vse posreči
lahko ti pa nekaj pokažem razliko v batu polini 43mm in deps 43mm po te sliki sledeč ti bo vse jasno da je malossi number 1 malossi ima zelo zelo dovgi hod zvrti se nič ima pa moči kot kakšen polini 46mm tko da ja hepi čist
hehe razlika je dober 1cm
kaj bo šele 47.8 uff kar je ogromno to je to za dons dnevnik
nisem pričakoval da bo tako samo za info ta cilinder ki ga imam zdaj deps je 43mm

- The BossAdmin
- Število prispevkov : 1848
Registration date : 03/02/2008
Sre 29 Dec - 16:07
dobro pi*ko maš na profilu
a bi se ona mogoče mal naagnla?

- nejc93Admin
Sre 29 Dec - 17:55
Matko je napisal/a:dobro pi*ko maš na profilua bi se ona mogoče mal naagnla?
da nav ona teb naglna kej hehe ona pa tko voz mini moto da ti nč ni jasn tko da ja
nagne se tok da uff